Opći uvjeti

  ZAGREBAČKI HOLDING d.o.o., podružnica VLADIMIR NAZOR  www.nazor.hr

UPUTE  ZA RODITELJE/STARATELJE I PRAVILA PONAŠANJA DJECE U PROGRAMU LJETOVANJA

 

Roditelj/staratelj uplatom programa Ljetni avantura kamp Podružnice Vladimir Nazor postaje suglasan s navedenim uputama i pravilima ponašanja te preuzima obvezu o tome obavijestiti svoje dijete.

UPUTE ZA RODITELJE/STARATELJE

ŠTO PONIJETI NA PUT

Potrebno je ponijeti odjeću/obuću za predviđeni broj dana boravka, prilagođenu godišnjem dobu, higijenski pribor (pastu i četkicu za zube, sapun, šampon, ručnike, češalj, papirnate maramice), opremu za kupanje u moru (kupaći kostim, ručnik, kremu za zaštitu od sunca sa što većim zaštitnim faktorom, kapu ili šešir za zaštitu od sunca).

Obvezno ponijeti zdravstvenu iskaznicu.

Dijete može ponijeti omiljenu društvenu igru ili knjigu.

NE PREPORUČAMO

Predlažemo da s djetetom ne šaljete veće količine novca (džeparca), nakit, ručne satove, mobitele ili druge vrijedne predmete, jer za izgubljene, otuđene ili oštećene stvari ne odgovaramo.

Posebice ne preporučamo nošenje navedenih stvari na plažu i animacijske aktivnosti.

TIJEKOM PUTOVANJA

Ne preporuča se nositi lako kvarljivu hranu i gazirana pića, već isključivo suhu hranu te vodu ili čaj. Prilikom dolaska na odredište sva će lako kvarljiva hrana, koja nije pojedena tijekom putovanja, zbog zdravstvenih razloga biti odstranjena.

Konzumacija jela i pića tijekom putovanja vrši se na odmorištu kad je autobus u mirovanju.

ZDRAVSTVENE OSOBITOSTI

Ako dijete loše podnosi putovanje, neka pola sata prije polaska na put popije tabletu protiv mučnine.

Roditelj/staratelj koji upućuje dijete na ljetovanje dužan je prije polaska dati obavijest o zdravstvenom stanju djeteta. To je najbolje učiniti prilikom uplate putovanja.

Ukoliko je dijete u terapijskom tretmanu, potrebno je prilikom polaska (uoči ulaska djeteta u autobus) nadležnoj osobi iz Podružnice Vladimir Nazor predati liječničko pismo (povijest bolesti) i preporuku liječnika da dijete može (unatoč terapiji) sudjelovati u aktivnostima površinskog i dubinskog ronjenja. Brigu o potrebnoj terapiji preuzima medicinska osoba u hostelu/kampu i voditeljica/telj skupine u kojoj će dijete boraviti.  

POSTUPANJE U SLUČAJU HITNOSTI:

U slučaju bolesti ili povrede za vrijeme boravka u hostelu, voditeljica/voditelj objekta zatražit će medicinsku intervenciju na licu mjesta ili će organizirati prijevoz oboljelog djeteta (vozilom hostela/kampa) u najbližu zdravstvenu ustanovu. O svemu će odmah obavijestiti roditelja/staratelja djeteta i postupati u dogovoru s njima.

OBAVIJEST O DOLASKU

Za informaciju o dolasku možete pitati u Podružnici Vladimir Nazor, Zagreb, Maksimirska 51,

tel.: 01/6421 943, 6421 944, 6421 945,  te na  e-mail: nazor@zgh.hr 

Radno vrijeme: 08:00 – 16:00 sati.

KONTAKTI S DJETETOM

Roditelj/staratelj može telefonirati svome djetetu na fiksni telefon hostela/kampa u vrijeme obroka.

PRAVILA PONAŠANJA DJECE I MLADIH U PROGRAMU LJETOVANJA

PONAŠANJE DJECE I MLADIH (KORISNIKA)

Tijekom boravka u hostelu obvezno je primjereno se ponašati, što ukratko znači biti: pristojan, iskren, tolerantan (poštovati različitosti), miroljubiv (moguće sukobe rješavati na nenasilan način uz razgovor s voditeljicom/ljem grupe), pozitivan (gledati dobre strane kod drugih sudionika programa), poštivati pravila ponašanja.

O svim eventualnim nesporazumima ili pritužbama korisnik treba porazgovarati s voditeljicom/ljem svoje skupine.

ODRŽAVANJE UREDNOSTI

Spavaonice u hostelu su višekrevetne pa je nužna urednost svakog sudionika radi održavanja primjerene čistoće. Svako jutro treba spremiti krevet, a posljednji dan, pri odlasku, skinuti posteljinu i staviti je na zajedničku hrpu.

U spavaonice ne unositi hranu.

Pri korištenju sanitarija (umivaonik, tuš, WC) potrebno ih je ostaviti uredne i čiste.

Voditi brigu o urednosti okoliša unutar hostela i na plaži te smeće odlagati u koševe ili kontejnere.

ČUVANJE IMOVINE

Potrebno je čuvati imovinu hostela te opremu i rekvizite koju dijete koristi tijekom provođenja aktivnosti jer se nastala šteta naplaćuje roditelju/skrbniku korisnika koji je počinio štetu.

PROGRAM BORAVKA

Boravak je uvjetovan osnovnim dnevnim rasporedom s kojim će korisnik biti upoznat po dolasku u hostel. U skupini u kojoj će korisnik boraviti zajedno s ostalim korisnicima i voditeljicom/ljem skupine dogovoriti će zajednička pravila ponašanja kojih se treba pridržavati.

Na obroke treba dolaziti u zadano vrijeme, zajedno sa svojom skupinom i voditeljicom/ljem skupine, sjediti uvijek za istim stolom i na istom mjestu.

Na plažu te na organizirane animacijske aktivnosti treba ići u pratnji voditeljice/lja ili animatorice/ra.

Animacijske aktivnosti ronjenja te vožnje kajakom i jet-ski plovilom provode se isključivo pod vodstvom stručnih instruktora i pod nadzorom voditelja tog programa. U navedenim aktivnostima obvezno je nošenje opreme (ronilački kostim i boce s kisikom za dubinsko ronjenje, ABC opremu za površinsko ronjenje, zaštitnu kacigu i prsluk za plovljenje kajakom i jet-ski plovilom).

O terminima sudjelovanja u pojedinim aktivnostima korisnike će obavijestiti njihova voditeljica skupine kao i o dnevnom rasporedu sudjelovanja korisnika u pojedinim aktivnostima koje se provode na moru i pod morem.

ZABRANE

Zabranjeno je samostalno odvajanje korisnika iz grupe (odlazak na WC, trgovinu i sl.) bez da se pojedinac javi voditeljici/lju svoje skupine koji mu daje odobrenje i određuje način odlaska i povratka u skupinu.

Zabranjeno je posjedovanje i korištenje bilo koje vrste opijata: alkohol, duhanski proizvodi, droga i ostala sredstva štetna za zdravlje. Također se zabranjuje posjedovanje i korištenje šibica, upaljača, pirotehničkih i eksplozivnih naprava, vatrenog i hladnog oružja.

Treba se pridržavati vremena određenog za mir ili tišinu u hostelu/kampu:

  • podnevni mir (između 14:00 do 15:30 sati) predviđen je za odmor i događanja koja ne uključuju bučne aktivnosti
  • noćni mir (između 23:00 i 07:00 sati) kad se zahtijeva potpuni mir i tišina.

UPOZORENJE!

Voditeljica/voditelj hostela može iz programa boravka udaljiti korisnika zbog ponašanja koje nije sukladno s Kućnim redom i Pravilima ponašanja korisnika u organiziranom odmoru.

Udaljavanjem iz programa ne ostvaruje se pravo povrata uplaćenih sredstava, a roditelj/staratelj snosi putne troškove povratka djeteta ili  je dužan osobno doći po dijete.

 

ADRESE I TELEFONSKI BROJEVI HOSTELA/KAMPA:

Hostel STOIMENA, Šetalište Vladimira Nazora 75, 51260 CRIKVENICA, p.p. 111, tel.: 01/ 6426 644

Hostel CVRČAK, Pavičini 611, Duga uvala, 52208 Krnica, tel.: 01/ 6426 671

Kamp VELI JOŽE, 52475 SAVUDRIJA, p.p. 29, tel.: 01/ 6420 670

NEMO-ADRIA - OPĆI UVIJETI

Opći uvjeti

Uvodne napomene

NEMO-ADRIA d.o.o. pruža usluge u ostalim oblicima turističke ponude sukladno Općim uvjetima korištenja usluge, a prema potvrdi i specifikaciji svake pojedine rezervacije. NEMO-ADRIA d.o.o. ne odgovara za okolnosti koje su izvan naše kontrole kao što su ratovi, terorizam, pobune i nemiri, štrajkovi, prirodne katastrofe i elementarne nepogode, epidemije, zabrane, restrikcije od strane lokalne uprave itd.

Rezervacije i način plaćanja

Upiti i rezervacije prihvaćaju se preko naših web stranica, putem ovlaštenih partnera u prodaji, poštom, elektronskom poštom  ili osobno u bazi izvođenja aktivnosti tvrtke . Rezervacijom aktivnosti preko ovih web stranica, korisnik izjavljuje da prihvaća ove Opće uvjete korištenja usluga u cijelosti. Sve navedeno u daljnjem tekstu na taj način postaje obvezujuće kako za korisnika usluge tako i za NEMO-ADRIA d.o.o.. Prilikom rezerviranja aktivnosti korisnik usluge je obvezan pružiti sve tražene podatke. Kako bi se rezervacija aktivnosti smatrana valjanom korisnik usluge mora uplatiti odabranu aktivnost u cijelosti ( putem partnera u prodaji vrijede odluke tvrtke regulirane ugovorom sa partnerom ) doznakom, gotovinom ili dostavom podataka važeće kreditne kartice koja će biti terećena za dogovoreni iznos. Gost rezervaciju aktivnosti može potvrditi on line, putem e-maila. Obavijest/potvrda rezervacije se mora predočiti recepciji prilikom polaska na odabranu aktivnost.

Cijene usluga

Cijena usluge predstavlja iznos po osobi / aparatu kako je istaknuto u cjeniku usluga. Osim ako to nije posebno naznačeno, dodatne usluge nisu uključene u cijenu i korisnik ih dodatno plaća. Dodatne usluge mogu biti posebno naručene prilikom rezervacije. NEMO-ADRIA d.o.o. pridržava pravo izmijeniti cijene usluga u svako vrijeme. Korisnicima koji su uplatili depozit ili pružili prihvatljivu garanciju rezervacije, NEMO-ADRIA d.o.o.  garantira cijene koje su bile na snazi kada je rezervacija aktivnosti napravljena.

Dinamika plaćanja

Prilikom potvrde rezervacije korisnik usluge prihvaća sljedeću dinamiku plaćanja rezerviranih usluga 

100 % avansna uplata odabrane aktivnosti / usluge


Dolazak i odlazak

Gosti se mogu predbilježiti ( rezervirati uslugu )  u bilo koje vrijeme od 19:00 sati.

Radno vrijeme tvrtke na ostalim lokacijama izvođenja aktivnosti vidno je istaknuto na web stranicama ili na lokaciji 

Pravo NEMO-ADRIA d.o.o.  na izmjene i otkaz rezervacija

NEMO-ADRIA d.o.o. pridržava pravo u svakom momentu izmijeniti rezervaciju ili način pružanja usluga, ako se pojave okolnosti koje su izvan naše kontrole, koje se ne mogu predvidjeti, izbjeći ili odgoditi. Potvrđena aktivnost se može zamijeniti aktivnošću iste ili više kategorije uz zadržavanje iste cijene koja je bila važeća u vrijeme potvrde rezervacije te pravovremeno informiranje gosta o promjeni. U slučajevima kada zamjenska aktivnost nije moguće odraditi, a rezervacija je plaćena unaprijed, NEMO-ADRIA d.o.o. pridržava pravo otkazati rezervaciju te izvršiti povrat cjelokupno uplaćenog iznosa.

Pravo gosta na izmjene i otkaz rezervacija aktivnosti

U slučaju da gost želi promijeniti ili otkazati aktivnost koju je uplatio prema njegovom zahtjevu, mora to učiniti pismeno (e-mailom ili poštom). Prva promjena rezervacije, ako je moguća bez dodatnih troškova, bit će napravljena besplatno. Za svaku sljedeću promjenu rezervacije naplatit će se troškovi promjene. U slučaju da promjena rezervacije nije moguća, te ako polaznik aktivnosti zbog toga odustane od potvrđene rezervacije, primjenjuju se dolje navedeni uvjeti otkaza rezervacije.

U slučaju otkaza fiksno potvrđene rezervacije aktivnosti, uplaćene prije aktivnosti sredstva se ne vračaju te se ista i smatra odrađenom od strane pružatelja usluge. za otkaz rezervacije od 14 do 0 dana prije početka korištenja usluge, naplaćuje se 100% od ukupne cijene rezervacije.


Ako polaznik aktivnosti mora otkazati rezervaciju unutar 15 dana prije početka usluge, NEMO-ADRIA d.o.o. mu nudi mogućnost da nađe novog korisnika za istu rezervaciju ako je to moguće. U tom slučaju NEMO-ADRIA d.o.o. odraditi kupljenu uslugu za novog korisnika uz priloženu pismenu potvrdu od strane rezerviranog korisnika. Novi korisnik rezervacije preuzima sve obveze iz ovih Općih uvjeta.

Osiguranje od odgovornosti i nesretnog događaja

NEMO-ADRIA d.o.o. u svim svojim aktivnostima osigurala je polaznika od nesretnog događaja te od odgovornosti voditelja aktivnosti.

Obavezno je ispunjavanje IZJAVE od odgovornosti za sve polaznike svih aktivnosti.

 
Obveze NEMO-ADRIA d.o.o. prema korisniku usluge

Obveza NEMO-ADRIA d.o.o. je stalna briga o kvaliteti pružene usluge, sukladno zakonskim propisima, pravilima struke, te općeprihvaćenim uzancama i običajima u turističkoj djelatnosti. NEMO-ADRIA d.o.o. će nastojati preuzete obveze ispunjavati u cijelosti osim ako dođe do okolnosti koje su izvan naše kontrole.

Za osobne stvari kao i tehniku ( mobitele, foto-aparate, tablete, laptop prijenosna računala, i dr ) tvrtka ne odgovara ako dođe do gubitka, loma, krađe, pada u vodu i slično. Iste se nose u aktivnost na vlastitu odgovornost. Voditelj aktivnosti dužan je napomenuti polaznicima aktivnosti o mogućem problemu.

Obveze korisnika usluge

Korisnik usluge je obvezan pri polasku na određenu  ( uplaćenu aktivnost ) saslušati kratki opis aktivnosti od strane voditelja aktivnosti / Instruktora, upoznati se sa opremom, zaštitnom opremom te planom odrade aktivnosti. Voditelj aktivnosti / Instruktor obavezan je pitati polaznika dali je razumio objašnjenje te po potrebi ponoviti dok polaznik ne bude upoznat sa aktivnošću.

Obaveza polaznika aktivnosti je nositi zaduženu zaštitnu opremu za vrijeme trajanja aktivnosti te istu i vratiti po završetku odrade aktivnosti. U slučaju gubitka opreme tvrtke ista će se naplatiti u cijelosti a cjenik opreme, zaštitne opreme i dodatne opreme vidno je izložen na recepciji tvrtke ili za to određenom mjestu  Korisnik usluge dužan je pridržavati se plana rada, rute plovidbe te napomena voditelja ili Instruktora tvrtke koji je propisan. Korisnik usluge je dužan prije dolaska na aktivnost provjeriti opremu sa kojom se aktivnost odrađuje a vidljive nedostatke, oštećenja ili neispravnu opremu obavezan je prijaviti voditelju aktivnosti ili Instruktoru.


Naknada štete

Korisnik usluge obvezuje se trenutačno podmiriti sve troškove štete ili gubitka kao posljedice namjernog ili nenamjernog postupanja uzrokovanog od strane njega ili drugih osoba koje su u aktivnosti koju pohađaju. Odgovornost gosta za štetu u punom je iznosu štete i može se naplatiti trenutno ili sudskim putem.

Odgovornost NEMO-ADRIA d.o.o.

NEMO-ADRIA d.o.o. ne odgovara za nestanak osobnih stvari, oštećenje osobnih stvari kao niti za ozljede, nesreće i smrtne slučajeve tijekom aktivnosti. Gosti koriste sve sadržaje NEMO-ADRIA d.o.o. na vlastitu odgovornost.

Za osobne stvari kao i tehniku ( mobitele, foto-aparate, tablete, laptop-prijenosna računala, i dr ) tvrtka ne odgovara ako dođe do gubitka, loma, krađe, pada u vodu i slično. Iste se nose u aktivnost na vlastitu odgovornost. Voditelj aktivnosti dužan je napomenuti polaznicima aktivnosti o mogućem problemu.

Sudska nadležnost

Svi sporovi ili nesuglasice rješavati će se dogovorno na način prihvatljiv za obje strane, a ako se ne može doći do rješenja, prihvaća se arbitraža mjesno nadležnog suda u Samoboru.